loader
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Ωοθηκική Διέγερση

Συνηθίζεται η χορήγηση φαρμάκων με σκοπό τη διέγερση των ωοθηκών της γυναίκας και την παραγωγή περισσοτέρων του ενός ωαρίων. Με τα φάρμακα αυτά προκαλείται πολλαπλή ανάπτυξη ωοθυλακίων. Το ωοθυλάκιο είναι μια μικρή «σακούλα» γεμάτη υγρό, μέσα στο οποίο τρέφεται και ωριμάζει το ωάριο. Ο συνδυασμός φαρμάκων, η δοσολογία και το είδος της θεραπείας, εξατομικεύονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε ζευγαριού. Με την παραγωγή περισσοτέρων του ενός ωαρίων αυξάνεται η πιθανότητα επιτυχίας για τη εξωσωματική γονιμοποίηση και δίνεται η δυνατότητα διατήρησης στην κατάψυξη των πλεοναζόντων εμβρύων, τα οποία σε περίπτωση αποτυχίας της τρέχουσας προσπάθειας, θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον χωρίς η γυναίκα να πρέπει να υποβληθεί εκ νέου στη χορήγηση φαρμάκων.

Η παρακολούθηση του αριθμού και της ανάπτυξης των ωοθυλακίων κατά τη διάρκεια του θεραπευτικού κύκλου, γίνεται με διακολπικό υπερηχογράφημα ωοθηκών και με ορμονικές εξετάσεις αίματος. Βάσει αυτών, προσδιορίζεται ο πλέον κατάλληλος χρόνος για την εκτέλεση της ωοληψίας. Απώτερος στόχος της προσπάθειας της ειδικής μονάδας αναπαραγωγικής ιατρικής της Κλινικής με δ.τ. «Γένεσις Αθηνών» είναι να απλοποιείται, όσο το δυνατόν, η παρακολούθηση του κύκλου, αλλά και να ελαχιστοποιείται η παρεμπόδιση της καθημερινής ζωής και των δραστηριοτήτων του ζευγαριού. Για τα ζευγάρια που διαμένουν μακριά από την Αθήνα, μπορεί ένα μέρος ή ακόμη και ολόκληρη η παρακολούθηση της ανάπτυξης των ωοθυλακίων να γίνει στην περιοχή της διαμονής τους, από τον ιατρό τους, σε συνεννόηση με το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής και να έλθουν στην Αθήνα μόνο για την ωοληψία και την εμβρυομεταφορά. Σε αυτά τα ζευγάρια, παρέχεται επίσης η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να παραμείνουν και να διανυκτερεύσουν στην Κλινική το διάστημα που μεσολαβεί από την ωοληψία μέχρι την εμβρυομεταφορά. Θα πρέπει ωστόσο το ζευγάρι να συνειδητοποιήσει ότι η έναρξη ενός θεραπευτικού κύκλου δεν εξασφαλίζει και την ολοκλήρωσή του έως την ωοληψία, διότι αυτός μπορεί να ακυρωθεί για διαφόρους λόγους, όπως για παράδειγμα εξαιτίας της μη ανάπτυξης ωοθυλακίων ή της φτωχής ανταποκρίσεως της γυναίκας στα φάρμακα κ.λπ., που θα εξηγηθούν από τον ιατρό.

ΓΕΝΕΣΙΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ &
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Η επιστημονική ομάδα της κλινικής Γένεσις Αθηνών διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια ηγετικο ρόλο στην υπογονιμοτητα και την υποβοηθουμενη αναπαραγωγη και το επιστημονικό της έργο συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια ιστορία του IVF (www.IVF-Worldwide.com).

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ
  • Γεννήθηκε το πρώτο παιδί στον κόσμο με βιοψία βλαστοκύστεων, απαλλαγμένο από μεσογειακή αναιμία το 2004.
  • Γεννήθηκε το πρώτο παιδί στον κόσμο, απαλλαγμένο από χρόνια κοκκιωματώδη νόσο που παράλληλα με μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων έσωσε το πάσχον αδελφάκι του, το 2005.
  • Πρώτες στον κόσμο γέννησεις παιδιών για τη νόσο Cadasil το 2006, τη συγγενή υπερπλασία των επινεφριδίων το 2006, το σύνδρομο γναθοπροσωπικής δυσόστωσης FSHD το 2007.
  • Δημοσιογραφική κάλυψη το 2011 από το διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι CNN για τη γέννηση υγιούς παιδιού σε μια οικογένεια φορέων του συνδρόμου LEBER με 2 τυφλά παιδιά. (http://edition.cnn.com/video/#/video/international/2011/01/31/wv.embryo.euro.switch.bk.d.cnn)
  • Πρώτη εγκυμοσύνη στην Ελλάδα μετά από προεμφυτευτική διάγνωση όλων των χρωμοσωμάτων με τη μέθοδο Array-CGH το 2010.
Δείτε το αφιέρωμα του CNN στη ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
dr-pantos-01
pantos_Baby
Διεύθυνση

Λεωφ. Καραμανλή & Σαμουηλίδη
Λάρισα, 41335

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

08:00 – 16:00

© 2022 ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Designed & Developed by Small Studio