loader
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Καλλιέργεια – παρακολούθηση ανάπτυξης εμβρύων
  • Μετά τη γονιμοποίηση, τα ωάρια τοποθετούνται σε ειδικά τρυβλία και μεταφέρονται στο περιβάλλον ενός ειδικού επωαστή, με συνθήκες pΗ και θερμοκρασίας που μιμούνται αυτές του γυναικείου σώματος. Την επομένη ημέρα της ωοληψίας ελέγχεται η επίτευξη ομαλής γονιμοποίησης (2PN) με την διαπίστωση της παρουσίας των δυο προπυρήνων που προέρχονται ο ένας από το ωάριο και ο άλλος από το σπερματοζωάριο. Έτσι εξασφαλίζεται ο σωστός αριθμός χρωμοσωμάτων του ανθρώπου (23 ζεύγη, 46 χρωμοσώματα). Τα γονιμοποιημένα ωάρια τοποθετούνται σε καινούριο καλλιεργητικό υλικό μέσα σε νέα τρυβλία και παραμένουν στους επωαστές μέχρι την ημέρα εμβρυομεταφοράς ή κρυοσυντήρησής τους. Τα καλλιεργητικά υλικά στα οποία αναπτύσσονται τα έμβρυα, περιέχουν συστατικά που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εξέλιξη των εμβρύων για το μέγιστο χρονικό διάστημα των 6 ημερών που ενδέχεται να παραμείνουν στην καλλιέργεια. Τις επόμενες ημέρες πραγματοποιούνται κυτταρικές διαιρέσεις του εμβρύου το οποίο φτάνει στο στάδιο των βλαστοκύστεων την 5η ή και την 6η ημέρα ανάπτυξής του. 

Στάδια ανάπτυξης των εμβρύων 

Ζυγωτό: πρόκειται για το γονιμοποιημένο ωάριο που φέρει γενετικό υλικό από το ωάριο και το σπερματοζωάριο

 Έμβρυο 2ης και 3ης ημέρας: το έμβρυο εμφανίζει κυτταρικές διαιρέσεις 2-4 κύτταρα τη 2η και 5-8 κύτταρα την 3η ημέρα ανάπτυξής του. 

Μορίδιο: το έμβρυο κατά την 4η ημέρα ανάπτυξής του βρίσκεται σε προστάδιο βλαστοκύστης. Έχει περισσότερα από 16 κύτταρα τα οποία συγχωνεύονται για να σχηματίσουν στη συνέχεια τη βλαστοκύστη.

Βλαστοκύστη: είναι το έμβρυο 5ης ή 6ης ημέρας, που εμφυτεύεται φυσιολογικά στη μήτρα. Έχει περίπου 200 κύτταρα και διακρίνεται η διαφοροποίησή τους σε εμβρυικό πόλο και τροφοβλάστη. Ο εμβρυικός πόλος θα δώσει στην περίπτωση εγκυμοσύνης το έμβρυο ενώ από την τροφοβλάστη θα προκύψει ο πλακούντας.

ΓΕΝΕΣΙΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ &
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Η επιστημονική ομάδα της κλινικής Γένεσις Αθηνών διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια ηγετικο ρόλο στην υπογονιμοτητα και την υποβοηθουμενη αναπαραγωγη και το επιστημονικό της έργο συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια ιστορία του IVF (www.IVF-Worldwide.com).

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ
  • Γεννήθηκε το πρώτο παιδί στον κόσμο με βιοψία βλαστοκύστεων, απαλλαγμένο από μεσογειακή αναιμία το 2004.
  • Γεννήθηκε το πρώτο παιδί στον κόσμο, απαλλαγμένο από χρόνια κοκκιωματώδη νόσο που παράλληλα με μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων έσωσε το πάσχον αδελφάκι του, το 2005.
  • Πρώτες στον κόσμο γέννησεις παιδιών για τη νόσο Cadasil το 2006, τη συγγενή υπερπλασία των επινεφριδίων το 2006, το σύνδρομο γναθοπροσωπικής δυσόστωσης FSHD το 2007.
  • Δημοσιογραφική κάλυψη το 2011 από το διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι CNN για τη γέννηση υγιούς παιδιού σε μια οικογένεια φορέων του συνδρόμου LEBER με 2 τυφλά παιδιά. (http://edition.cnn.com/video/#/video/international/2011/01/31/wv.embryo.euro.switch.bk.d.cnn)
  • Πρώτη εγκυμοσύνη στην Ελλάδα μετά από προεμφυτευτική διάγνωση όλων των χρωμοσωμάτων με τη μέθοδο Array-CGH το 2010.
Δείτε το αφιέρωμα του CNN στη ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
dr-pantos-01
pantos_Baby
Διεύθυνση

Λεωφ. Καραμανλή & Σαμουηλίδη
Λάρισα, 41335

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

08:00 – 16:00

© 2022 ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Designed & Developed by Small Studio